Шмигаль: "Через дії чи бездіяльність міської влади Києва постала загроза затоплення та руйнування тунелів "синьої" гілки метро"

Через дії чи бездіяльність міської влади постала загроза затоплення та руйнування тунелів «синьої» гілки київського метро. Це матиме безпосередній вплив на безпеку киян. Про це ввечері 8 грудня заявив у Телеграм прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він підкреслив, що під час повномасштабної війни Київський метрополітен має подвійне стратегічне значення – як транспортна артерія і як бомбосховище, де знаходять прихисток тисячі людей.

"Доручив 9 грудня провести засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі віцепрем’єр-міністра Олександра Кубракова, міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, очільника Мінстратегпрому Олександра Камишіна, тимчасового виконувача обов’язків голови ДСНС Володимира Демчука, начальника Київського метрополітену Віктора Брагінського. Очікуємо також на присутність голови КМДА Віталія Кличка з детальною доповіддю з цього питання", - зазначив Шмигаль.

"Наше завдання – оперативно оцінити ситуацію та вжити заходів, аби не допустити її розвитку за негативним сценарієм. Найважливіше – убезпечити життя та здоров’я людей та уникнути транспортного колапсу в столиці", - підкреслив прем‘єр-міністр.

О 17.06 8 грудня мер Києва Віталій Кличко повідомив у Телеграм, що "фахівці досліджують причини аварійної ситуації, що виникла в тунелі  на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська".

"Там рух поїздів закрили. І наразі вони курсують між станціями "Героїв Дніпра" – "Либідська". На час ремонтних робіт оперативно організували рух наземного транспорту: автобусів та тролейбусів. Від "Теремків" до "Либідської" курсують уже 55 автобусів та 15 тролейбусів. Протягом найближчих годин кількість наземного транспорту, що дублює маршрути закритих станцій метро, збільшимо до 77 автобусів і 20 тролейбусів", - заспокоїв киян Кличко.

"За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи можуть тривати до 6 місяців і проводитимуть їх на поверхні", - констатував мер.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті