СБУ затримала старосту села на Київщині: надав рашистам маршрути доріг для наступу на столицю

Служба Безпеки України затримала одного зі старост у селі на Київщині, який скоординував наступ рашистів на Київ у лютому минулого року. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Староста селища Озера Гостомельської громади 24 лютого зорієнтував на місцевості окупаційні угруповання рф під час їхнього наступу на Київ. Він надав загарбникам маршрути доріг, які ведуть на Мощун та Гостомель. 

"У подальшому зрадник супроводжував російські батальйонно-тактичні групи, які штурмували обидва українських селища і намагались прорватися до Києва. Також під час захоплення частини регіону він отримав від агресора автомат АК-74С та нарукавну пов’язку білого кольору, як розпізнавальний знак російських окупантів. У такому «вигляді» особисто брав участь у патрулюванні місцевих населених пунктів і «зливав» до штабу загарбників адреси помешкань українських патріотів", - розповіли в СБУ.

Також староста організовував «розквартирування» особового складу зс рф в оселях людей, які виїхали з району і передавав загарбникам комунальний автотранспорт. Після звільнення регіону зрадник залишився у селищі, сподіваючись уникнути правосуддя.

Зловмиснику інкримінують державну зраду в умовах воєнного стану. 

Як повідомлялося раніше, трьом прокремлівським блогерам, які дискредитують ЗСУ та готують фейки для токшоу Соловйова, повідомлено про підозру.

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті