СБУ затримала херсонця, який допомагав окупантам тікати від контрнаступу ЗСУ

СБУ затримала у Миколаєві мешканця Херсону, який допомагав окупантам у пошуках  та привласнені човнів для бігства росіян від контрнаступу ЗСУ. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 7 грудня.

"Напередодні деокупації міста зловмисник допомагав загарбникам втікати від контрнаступу ЗСУ. Для цього фігурант "зливав" рашистам дані про власників човнів та катерів у місті, а потім приходив до них із озброєними окупантами, які відбирали у людей плавзасоби", - зазначається у повідомленні.

Також задокументовано факт прямого зламу рашистами гаража із моторними човнами та їх викрадення.

За даними слідства, "конфісковані" плавзасоби вони позначали літерою "Z" та використовували для переправлення своїх військ та представників окупаційних органів на лівобережну частину області.

Також у СБУ повідомили, що втікаючи від українських захисників, рашисти не забрали з собою свого поплічника, а тому він виїхав до родичів у Миколаївську область, де намагався сховатися від правосуддя.

"Втім, співробітники СБУ встановили місцезнаходження фігуранта і затримали його. Ним виявився 44-річний херсонець, який з початку повномасштабного вторгнення рф підтримав окупантів", - зазначили у Службі безпеки.

Зраднику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомлялось раніше, отримав підозру брат екснардепа-зрадника Ковальова, який заправляв російські танки та вивозив зерно з Херсонщини до РФ.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті