СБУ вирахувала окупанта, який вбив та спалив громадянського під Куп'янськом

Служба безпеки України ідентифікувала окупанта, який вбив та спалив цивільного у Куп'янському районі на Харківщині. Про це 31 січня у Facebook повідомила прес-служба СБУ у Харківській області.

"Служба безпеки встановила особу ще одного російського військового злочинця, який скоїв умисне вбивство цивільного під час тимчасового захоплення частини Харківської області. Військовим злочинцем виявився 35-річний громадянин росії, військовослужбовець 7 окремого мотострілецького полку вс рф, житель Курської області Віталій Поддубний", - повідомили представники спецслужби.

За даними УСБУ, Піддубний брав безпосередню участь у захопленні населених пунктів Куп'янського району та міста Балаклія у Харківській області. Він разом із двома іншими російськими солдатами прибув у село Безмятежне Куп'янського району 31 липня. Там він знайшов місцевого фермера та вбив його пострілом з автомата.

"Потім убивця намагався приховати сліди свого злочину. Він відрубав від мертвого тіла українця голову і всі кінцівки, після чого переніс тіло потерпілого до автомобіля, на якому він приїхав, облив бензином і підпалив. Відрубані частини тіла росіянин приховав у поки невідомому місці", - додали правоохоронці.

Військовому РФ повідомили про підозру порушення законів і звичаїв війни, пов'язане з умисним вбивством. Наразі співробітники СБУ займаються пошуком убивці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала депутата ОПЗЖ, який працював на російську розвідку у східних регіонах України.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті