Росіяни вночі "комплексно" атакували Київ. Силами ППО усі ворожі ракети та БПЛА знищені - голова КМВА

Росіяни вночі 4 травня "компексно" атакували Київ, однак силами ППО усі ворожі ракети та БПЛА були знищені. Про це в Телеграм вранці 4 травня повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

"Чергова повітряна атака Києва. Для столиці вона вже третя з чотирьох днів травня! Такої щільної інтенсивності ударів наше місто не відчувало від початку цього року! Цієі ночі агресор знов завдав комплексного повітряного удару по столиці (тривога тривала понад 3,5 години). Рашисти здійснили напад на Київ із застосованням баражуючих бєприприпасів типу «Shahed» та ракет, ймовірно балістичного типу (остаточно тип застосованих ракет буде визначено лише після експертизи залишків). За попередньою інформацією, в повітряному просторі Києва силами нашої ППО усі ворожі ракети та БПЛА були знищені! Дані уточнюються", - повідомив Попко.

Він додав, що за оперативними зведеннями, обійшлося без жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури.

"Зафіксовано падіння уламків в окремих районах столиці, проте шкоди життю та здоров’ю людей чи серйозних пошкоджені забудові міста вони не завдали. Інформація перевіряється та доповнюється. Ніколи не втомлюся дякувати силам протиповітряної оборони Києва", - зазначив начальник КМВА. 

Трохи пізніше він повідомив, що "в результаті нічної повітряноі атаки на столицю, в Шевченківському районі  в житловій забудові виявлено уламки БпЛА".

"Інформація про пожежу не підтвердилась. Без постраждалих серед населення і без суттєвих пошкоджень прилеглої території", -  констатував Попко.

"Киянам і гостям столиці наполегливо нагадую - не нехтуйте сигналами повітряноі тривоги!", - підкреслив начальник КМВА. 

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті