Резніков: Україна налагодила власне виробництво боєприпасів для гармат та мінометів

"Укроборонпром" зумів налагодити виробництво артилерійських снарядів калібру 122 та 152 мм. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков, - повідомляє Бі-бі-сі.

Крім того, за його словами, вже налагоджено виробництво 120 мм мін.

Експерти зазначали, що нестача снарядів до артилерійських систем радянського зразка, яких багато на озброєнні ЗСУ, була одним із найбільших викликів для української армії.

Як розповідав радник Офісу Президента України Олексій Арестович, один із найважчих моментів нинішньої стадії війни росії проти України був цієї весни, коли запаси снарядів для 122-мм гармат виявилися практично повністю вичерпані, а західна артилерія калібру 155 мм ще не надійшла на фронт.

Виступаючи на брифінгу в "Укроборонпромі", Резніков дав зрозуміти, що виробництво боєприпасів здійснюється за підтримки західних партнерів, і ці снаряди вже пройшли випробування.

"Сподіваюся, що протягом кількох місяців вони реалістично збільшать свої обсяги. Зобов'язання вже є. Ми вже випробували їхні вироби, вони працюють і працюватимуть на полі бою", – запевнив міністр.

Рєзніков підкреслив, що Україна не планує виробляти боєприпаси калібру 155-мм для сучасних артсистем НАТОвського зразка. У міністерстві сподіваються й надалі отримувати їх від партнерів.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті