Реальний термін ув'язнення отримав колаборант з Луганщині, який приїхав на підконтрольну Україні територію "поволонтерити"

Реальний термін за ґратами отримав колаборант, який співпрацював з окупаційними органами влади на Луганщині. Про це пише 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у Facebook 20 листопада. 

"Фігурантом виявився колишній керівний посадовець однієї з комунальних установ. Задокументовано, що після початку повномасштабного вторгнення рф він добровільно погодився на співпрацю з ворогом і у квітні 2022 року був призначений завідувачем сектору у так званій "державній установі ЛНР - управлінні пенсійного фонду лнр у Новопсковському районі", - сказано в повідомленні.

 Зазначається, що в якості офіційного представника "пенсійного фонду ЛНР" він проводив "гарячі телефонні лінії", зустрічі з підприємцями, колективами підприємств, студентами, під час яких роз’яснював норми "пенсійного законодавства ЛНР", закликав оформлювати російський СНІЛС та сплачувати податки так званій "ЛНР". У рамках кримінального провадження за фактом колабораційної діяльності СБУ повідомила правопорушнику про підозру та оголосила його у розшук. 

Невдовзі оперативники встановили, що фігурант виїхав з тимчасово окупованої території Луганщини та прибув до столиці України. У грудні минулого року він працевлаштувався до "Товариство Червоного Хреста України". Факт своєї співпраці з окупаційним режимом на Луганщині зловмисник приховав. "Волонтерська діяльність" в міжнародній організації давала йому можливість виїхати за кордон та уникнути покарання за колабораційній дії.

Зазначається, що в лютому цього року співробітники СБУ затримали зловмисника. 

Суд визнав фігуранта винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Йому призначено покарання - 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, місцевого самоврядування чи в органах, що надають публічні послуги, строком на 10 років, з конфіскацією всього майна.

Раніше повідомлялось, що до 8 років тюрми засуджено начальницю управління окупаційної "адміністрації Станично-Луганського району" Ганну Куліш.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті