Витрати на війну в Україні залишаться високими і наступного року - міністр фінансів

Витрати України на оборону залишаться високими і наступного року. Про це 6 липня в інтерв'ю Bloomberg заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Ми намагаємося робити домашнє завдання... Тепер у нас є програма ЄС, і ми хотіли б, щоб інші країни G-7 також втрутилися і допомогли Україні", - заявив міністр.

Марченко зазначив, що цього року очікується економічне зростання на рівні 3%. Також він підтвердив обіцянку захищати інвестиції та викорінювати корупцію.

"Ми намагаємося мінімізувати всі можливі корупційні ризики - це наш вибір, і ми доб'ємося того, щоб показати всьому цивілізованому світу, що Україна рухається в правильному напрямку", - сказав міністр.

За словами Марченка, виникла необхідність того, щоб союзники надавали страховку від військових ризиків для залучення інвестицій.

"Без міжнародної підтримки, без страхування від військових ризиків ми не зможемо залучити стільки інвестицій, скільки нам потрібно для реконструкції. Нам потрібні інвестиції просто зараз - нам не потрібно чекати, поки закінчиться війна, бо інакше ми не отримаємо початковий імпульс для цієї перемоги", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародні резерви України оновили максимум за 11 років.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті