Посол України в Ізраїлі надіслав ноту протесту через зрив евакуації українців із Сектора Газа й розповів, що саме ускладнює евакуацію

Посол України в Ізраїлі Євгеній Корнійчук надіслав ноту протесту через зрив евакуації українців із Сектора Газа 14 жовтня. Про це він повідомив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"По Сектору Газа найгірша ситуація можлива, оскільки загострення набуло непередбачуваного характеру. Ми не знаємо, чим ця історія вся взагалі скінчиться, коли почнеться наземна операція. Ми тільки можемо умовно сподіватися чи гадати, але фактично нічого не знаю… Варто сказати, що 240 людей у нас у списку на евакуацію. Але ситуація, на жаль, неконтрольована жодної зі сторін", - сказав Корнійчук. 

Він розповів, що спочатку ізраїльська сторона дала згоду на евакуацію людей із Сектора Газа сьогодні, 14 жовтня, з 12:00 до 17:00. У цей час мав бути відкритим коридор до міста Рафах (Єгипет).

"Вчора дали команду, була публічна заява ізраїльського уряду жителям Сектора Гази із півночі переїхати на південь, тому що там небезпечно. Люди приїхали просто в нікуди, хтось по знайомих, хтось просто під чистим небом. Без харчування, без води, без нічого. І от в такому стані вони залишаються на сьогодні", – зазначив посол.

Однак, за його словами, о 10 ранку 14 жовтня МЗС Ізраїля попросило скасувати евакуацію. 

"Тобто люди фактично вже туди прибули. У нас двоє поранено, причому один наш громадянин важко поранений. І ми з цим нічого зробити не може", - розповів посол.

Корнійчук зазначив, що з боку Єгипту також розуміння немає. Він запевнив, що там далі працює українська команда дипломатів і військових з Єгипетської сторони. Однак останні також перебувають в контакті з ХАМАС. 

Посол також пояснив, що Україна - одна з тих країн, що мають найбільшу кількість постраждалих в Ізраїлі під час нападу ХАМАС і має одну з найбільших громад у секторі Газа.

Раніше повідомлялось, що США, Ізраїль та Єгипет домовилися відкрити "зелений коридор" із Сектору Газа.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті