Після відео з тортурами українського полоненого Лубінець звернеться до ООН та Червоного Хреста

Україна готує повідомлення в ООН, Європейський комітет із запобігання тортурам та Міжнародний Червоний Хрест із приводу відео з тортурами українського військового російськими окупантами. Про це заявив омбудсмен Дмитро Лубінець, повідомляє "Українська правда".

"Як уповноважений Верховної Ради України з прав людини я звернувся до Офісу генерального прокурора України для перевірки факту та фіксації воєнного злочину, порушення норм Женевської конвенції". – повідомив омбудсмен.

Також Лубінець заявив, що готує повідомлення до Комітету проти катувань ООН для організації термінового візиту до Російської Федерації і на тимчасово окуповані території України, а також до Європейського комітету із запобігання тортурам, нелюдському або принижувальному поводженню або покаранню (CPT).

"Ми знову проводитимемо консультації з Міжнародним комітетом Червоного Хреста для посилення тиску з боку країн світу щодо примусу виконання російською стороною зобов'язань щодо військовополонених та доступу до них представників МКЧХ для оцінки стану здоров'я та умов утримання", - додав уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Також Лубінець пообіцяв докласти максимум зусиль для розслідування дій російських військових, що порушують Римський статут Міжнародного кримінального суду.

Зазначимо, що йдеться про відеозапис, який з'явився в мережі напередодні. На ньому російський солдат катує українського військовополоненого – каструє його канцелярським ножем.

Раніше стало відомо, що СБУ розпізнала чотирьох військових РФ, які причетні до звірств у Бучі.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті