Полковник Заруба: "росія конкурує з західними країнами, які постачають Україні зброю"

Україна вже має понад 800 одиниць трофейної російської техніки. Про це заявив начальник інформаційно-аналітичного відділу Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння і військової техніки Генштабу ЗСУ Олександр Заруба, - пише "DW.Україна".

"Росія конкурує з західними країнами, які постачають Україні зброю", - іронізує в розмові з виданням полковник Олександр Заруба.

На даний момент Україна має понад 800 одиниць трофейної російської техніки - це танки, БМП, БТР, артилерійські системи, багато інших машин, зокрема тилового забезпечення, і навіть польова лазня.

Як повідомлялося, на 4 серпня українські захисники знищили: танків ‒ 4228 од., бойових броньованих машин ‒ 8249 од., артилерійських систем – 4911 од., засоби ППО ‒ 466 од., БПЛА оперативно-тактичного рівня – 4104, автомобільної техніки та автоцистерн – 7392 од., спеціальної техніки ‒ 724.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті