"Відпочиває і недоступний": голова комітету держдуми РФ з оборони прокоментував відсутність генерала Суровікіна

Російські ЗМІ продовжують коментувати ситуацію з генералом Сергієм Суровікіним, командувачем ПКС і заступником глави Генштабу російської армії, який третій тиждень не з'являється на публіці, - пише ВВС/Російська служба 12 липня.

Зазначають, що в середу співробітники телеграм-каналу Shot запитали про долю Суровікіна у голови комітету Держдуми з оборони Андрія Картаполова. Той відповів, що генерал "відпочиває". Згідно з публікацією Shot, розмова з Картаполовим мала такий вигляд: "Ви із Суровікіним випадково не спілкуєтеся?" - "З ким?" - "Із Суровікіним. А то різні чутки ходять, де він..." - "Ні. Він відпочиває зараз поки що. Недоступний".

Після цього видання "Осторожно Media" Ксенії Собчак повідомило, що генерал не зв'язувався з рідними вже понад два тижні.

"Так "відпочиває", що забув про день народження дочки і дружини?" - прокоментував слова Картаполова анонімний співрозмовник.

Видання "Верстка", зі свого боку, повідомило, що Суровікіна затримали ФСБ за підозрою в причетності до організації заколоту, але йому поки не висунули жодних обвинувачень.

Ще один співрозмовник "Верстки" також заявив, що Суровікін ізольований і не виходить на зв'язок із близькими понад два тижні.

Раніше Financial Times повідомляла про нібито затримання генерала, а агентство Bloomberg - про те, що його кілька днів допитували про зв'язки з Євгеном Пригожиним.

Востаннє Суровікіна бачили 24 червня, коли він знявся на відео із закликом до Пригожина припинити заколот.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті