Неприкритий цинізм: МЗС РФ вимагає від України заарештувати і видати їм главу СБУ Василя Малюка

На тлі абсурдних звинувачень України в причетності до теракту в "Крокусі" МЗС РФ вимагає від Києва заарештувати і видати їм главу СБУ Василя Малюка. Про це йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства Росії.

У ньому вкотре голослівно заявляється, що "проведені російськими компетентними органами слідчі дії вказують", що саме Україна стоїть за розстрілом мирних жителів у Підмосков'ї. Крім того, МЗС РФ пов'язує з Україною ліквідацію Дар'ї Дугіної, Владлена Татарського, поранення Захара Прилєпіна, підрив Кримського моста та іншими з точки зору країни-агресора "злочинами".

"У зв'язку з цим МЗС Росії передав владі України вимоги в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з бомбовим тероризмом і Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму щодо негайного арешту і видачі всіх причетних до цих терактів осіб", - йдеться в повідомленні МЗС.

До причетних у РФ насамперед віднесли главу СБУ В.Малюка, який "цинічно визнав 25 березня організацію Україною підриву Кримського мосту в жовтні 2022 року і розкрив деталі організації інших терактів у Російській Федерації".

Як повідомлялося раніше, РФ легко відмовляється від виконання всіх міжнародних норм і конвенцій, понад два роки здійснює неприкриту агресію проти України, вбиваючи мирних жителів, руйнуючи її міста та цивільну інфраструктуру.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті