На лівому березі Дніпра ЗСУ відбили 2 штурма ворога та розширюють плацдарм - ОК Південь

Сили оборони ЗСУ за минулу добу відбили дві атаки окупантів та поступово проводять заходи з розширення плацдарму. Про це повідомило ОК "Південь" ввечері 9 лютого.

"В операційній зоні Сил оборони півдня продовжується потужна контрбатарейна боротьба. Ворог не полишає свого наміру вибити наші підрозділи з лівого берега Дніпра. За минулу добу зафіксовано 2 невдалі штурми. Зазнавши втрат, російські штурмовики відійшли на свої вихідні позиції", - йдеться у повідомленні.

В оперативному командуванні зазначили, що наші воїни мужньо утримують зайняті позиції, поступово та методично проводять заходи з укріплення та розширення плацдарму.

Окупанти здійснюють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів.

Акцентується, що Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Зокрема, за минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:

  • - 39 окупантів;
  • - 3 реактивні системи залпового вогню “Град”;
  • - 3 одиниці ракетно-артилерійського озброєння;
  • - 5 мінометів;
  • - 1 комплекс радіоелектронної боротьби;
  • - 6 одиниць автомобільної техніки.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті