Мер Мелітополя розповів, як загарбники змушують мешканців окупованих територій йти на війну проти України

В окупованих громадах Запорізької області створюються "воєнкомати" та центри набору на контрактну службу, для залучення місцевих жителів до війни проти України. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров у своєму телеграм-каналі 25 вересня.

"На багатьох підприємствах місцевих змушують ставати на військовий облік і підписувати контракт з армією ворога. Також на окупованих територіях відбувається розсилка SMS-повідомлень із пропозицією долучитися до військ російської федерації", - зазначається у повідомлені.

За інформацією Федорова, окрім Мелітополя та Бердянська, такі центри працюють й у інших тимчасово окупованих населених пунктах Запорізької області – в Якимівці, Токмаку, Приморську, Приазовському.

Також міський голова повідомив про ще один крок до примусової мобілізації – у наступному році ТОТ Запорізької області загарбники планують віднести до Південного військового округу рф.

Нагадаємо, що мер Мелітополя розповів, як ворог перетворює окуповані території на фортецю.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті