Кириленко підкреслює: на деокупованих територіях проходить не "фільтрація", а "стабілізаційні заходи"

Керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко пояснив, що являють собою стабілізаційні заходи на деокупованих територіях. Про це він сказав на брифінгу в медіацентрі Україна – Укрінформ 13 вересня.

 

Кириленко підкреслив, що стабілізаційні заходи не мають нічого спільного з фільтрацією, яку проводять загарбники.

 


«Це робота правоохоронних органів, спецслужб. Це виявлення можливих колаборантів на територіях деокупованих, ну і відповідне відновлення органів державної влади на цих територіях. Тобто, ці процеси йдуть відразу паралельно для того, щоб відразу включитися в роботу і допомогу для місцевого населення», - сказав очільник області.

Кириленко зазначив, що це він так стисло сказав, «щоб не розкривати всі подробиці, як воно відбувається».

Але він підкреслив, що ці заходи стабілізації не можна порівнювати з фільтраційними заходами загарбників, бо це зовсім різні дії.

«Але точно вам скажу, що жоден зі стабілізаційних заходів ні в якому разі не направлений на те, щоб застосовувати якісь каральні міри, чи які носять такий жорстокий характер. Вони направлені виключно на відновлення влади і направлені на захист прав і свобод жителів тієї чи іншої громади. Я не хочу застосовувати слово «фільтрація», бо її проводять окупанти і у них це є просто приниження людини і взагалі нехтування будь-якими свободами і правами людей», - пояснив Кириленко.

Він ще раз підкреслив, що в даному випадку стабілізаційні дії направлені на приведення всього до вимог чинного українського законодавства і притягнення до передбаченої законом кримінальної відповідальності тих елементів, які діяли і продовжують діяти поза межами українського законодавства.

Як повідомлялося, у Лимані відбуваються успішні контрнаступальні дії ЗСУ.

Статті

Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Всі статті