Кулеба обговорив із міністеркою міжнародних відносин ПАР експорт українського зерна та депортацію РФ українських дітей

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори із міністеркою міжнародних відносин та співробітництва Південно-Африканської Республіки Наледі Пандор під час свого візиту до ПАР у Преторії 6 листопада. Про це повідомили на сайті МЗС України.

"У розвиток ренесансу українсько-африканських відносин Україна прагне вивести співпрацю із Південно-Африканською Республікою на якісно новий рівень. Ми пропонуємо партнерство, засноване на взаємній повазі та вигоді. І я радий, що уряд ПАР поділяє наше прагнення", - заявив Кулеба.

Він поінформував південноафриканську колегу про поточну ситуацію на фронті та руйнівні наслідки російської збройної агресії проти України й запросив південноафриканську сторону взяти участь в Глобальному саміті миру, проведення якого нині опрацьовується Україною та партнерами.

Дмитро Кулеба окремо порушив проблематику незаконного вивезення українських дітей із тимчасово окупованих територій України до росії.

Особливу увагу міністри приділили експорту українських зернових та продовольчій безпеці в Африці. Кулеба запросив ПАР долучитися до глобальної гуманітарної ініціативи Президента України "Зерно з України".

Окремою темою переговорів стала активізація співпраці у сфері цифровізації державних послуг. Дмитро Кулеба зазначив, що Україна готова поділитися своїм передовим досвідом створення "держави в смартфоні".

Раніше Кулеба заявив, що Україна не веде жодних таємних переговорів з РФ.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті