Канада передасть Німеччині одразу п'ять турбін для "Північного потоку"

Канада вирішила передати Німеччині 5 турбін, що залишилися, для "Північного потоку", які знаходяться під санкціями. Про це 24 серпня повідомила міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі, повідомляє CBC.

"Канада, як і раніше, планує повернути п'ять турбін, які використовуються в російському газопроводі, попри те, що компанія-оператор труби відмовилася приймати турбіну, яка вже була повернута до Німеччини", - заявила канадська дипломатка.

Таке рішення Канада ухвалила після запиту від Німеччини. При цьому в Оттаві заявили, що інакше Росія спробувала б перекласти відповідальність за енергетичну кризу в Європі на санкції.

"Канада не хоче давати жодних виправдань путіну, щоб він продовжував перетворювати на зброю свій потік енергії на Європу", - зазначила Джолі.

Нагадаємо, близько тижня тому "Газпром" заявив, що зупинить єдину турбіну "Північного потоку" нібито для "техобслуговування".

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті