Голова СБУ нагадав МЗС РФ, що Путіна оголошено в міжнародний розшук, а Росія - країна-терорист

Голова СБУ Василя Малюк нагадав, що Путіна оголошено в міжнародний розшук, а Росія - країна-терорист. Так він відреагував на заяву МЗС РФ, у якій міститься вимога до України заарештувати й видати Росії всіх українських посадовців, включно з главою СБУ, нібито причетних до тероризму. 

Голова Служби безпеки України генерал-лейтенант Василь Малюк, коментуючи для ЗМІ цю заяву, наголосив, що "намагаючись апелювати до норм міжнародного права, а саме до конвенції про боротьбу з тероризмом, МЗС РФ забуває, що саме Путін офіційно оголошений у міжнародний розшук" і на нього чекають у Гаазькому трибуналі.

Очільник СБУ назвав цинізмом звинувачення в тероризмі, які лунають від країни-терориста на тлі річниці визволення Бучі, де росіяни вчинили масові звірства.

Будь-які слова російського МЗС є нікчемними, - заявив Малюк. "РФ насправді може зробити тільки одну заяву, яка варта уваги - на весь світ оголосити про свою поразку у війні та про виведення окупаційних військ з української землі", - резюмував він. 

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті