Генпрокуратура оголосила про підозру двом російським військовим за грабіж та згвалтування

Генеральна прокуратура України встановила ще двох осіб з армії РФ, які вчинили злочини проти громадян України. Про це повідомляє прес-служба відомства 3 листопада.

Йдеться про військовослужбовців 6-го танкового полку (в/ч 93992, Чебаркуль) 90 танкової дивізії Центрального військового округу збройних сил РФ. З 8 по 31 березня 2022 року, перебуваючи на території тимчасово окупованого одного з районів на Київщині, вони систематично вчиняли воєнні злочини.

"Правоохоронцями задокументовано факти захоплення окупантами заручників, нелюдяного поводження та грабежу цивільного населення. Також розслідування встановило, що один з підозрюваних разом з іншим російським військовослужбовцем, особа якого встановлюється, зґвалтували вагітну місцеву мешканку. Внаслідок злочинних дій російських військовослужбовців вона втратила дитину", - розповіли у Генеральній прокуратурі.

Як повідомлялося раніше, СБУ встановила особи колаборантів у Запорізькій області, які вчиняють репресії над місцевим населенням

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті