Євросоюз у "прискореному порядку" запровадив нові санкції проти Білорусі

Рада ЄС запровадила нові обмежувальні заходи проти Білорусі у зв'язку з незаконним вторгненням росії до України та у відповідь на причетність Республіки Білорусь до агресії. Про це повідомили на сайті Єврокомісії 3 серпня.

"Європейська комісія вітає сьогоднішнє ухвалення Радою подальших цілеспрямованих обмежувальних заходів у зв'язку з незаконним вторгненням Росії в Україну і у відповідь на причетність Білорусі до агресії, – сказано в повідомленні. – Зокрема, нові заходи забезпечують тісніше узгодження санкцій ЄС щодо Росії та Білорусі та допоможуть забезпечити неможливість обходу російських санкцій через Білорусь".

Зазначається, що ці заходи поширюють заборону на експорт до Білорусі низки особливо чутливих товарів і технологій, які сприяють військово-технічному вдосконаленню Білорусі. Рада також вводить додаткову заборону на експорт вогнепальної зброї та боєприпасів, а також товарів і технологій, придатних для використання в авіації та космічній галузі. Зміни також приводять санкції щодо Білорусі у відповідність із режимом санкцій щодо росії.

"Ці обмежувальні заходи запроваджують у прискореному порядку з огляду на терміновість, пов'язану з боротьбою з обходом певних товарів і технологій із високим ступенем конфіденційності", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що до Білорусі прибула уже 14-та колона найманців ПВК "Вагнер".

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті