Частка росіян, які вважають війну з Україною помилкою, сягнула майже 40% - опитування

Російські громадяни все більше шкодують про те, що 24 лютого 2022 року армія за наказом путіна вторглася в Україну. Про це свідчить опитування, проведене соціологами RussianField, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

Станом на лютий рекордні 38% громадян РФ заявили, що скасували б рішення про початок "військової операції", якби в них була така можливість. Порівняно з березнем 2022 року кількість таких людей збільшилася на 10 процентних пунктів.

Частка тих, хто все одно рушив би танки і полки в Україну, як і раніше, вища - 49%. Однак "партія війни" стискається: у березні 2022 року "не стали б скасовувати" рішення путіна 57%, під час мобілізації частка таких опустилася до 51%, а тепер впала нижче половини.

Переважна більшість опитаних вважають, що терміни "військової операції" затягнулися (71%), пише RussianField: здебільшого це молодь і малозабезпечені громадяни, причому в цій думці єдині як глядачі федеральної ТВ-пропаганди (76%), так і читачі телеграм-каналів (67%).

У березні 2022 року лише 13% росіян вважали, що війна триватиме понад рік. Тепер, коли бойові дії переступили третю річницю, 44% вважають, що і через рік зупинити кровопролиття не вийде. 

Як повідомлялося, Макрон не виключив можливість відправки західних військ в Україну.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті