"Грошей немає. У короткій перспективі ситуація погіршиться": Новий президент Аргентини девальвував курс песо на 50%

Новий уряд Аргентини планує послабити свою валюту більш ніж на 50% щодо долара США. За словами влади, це частина "шокової терапії", яка, як вони сподіваються, допоможе уникнути гіперінфляції в країні, пише BBC 13 грудня.

"Обмінний курс буде знижено з 391 песо за долар США до 800", - цитують у повідомленні міністра економіки Луїса Капуто.

"На жаль, я повинен вам знову сказати: грошей немає. Головне полягає в тому, що в заходів економії немає альтернативи, і немає альтернативи "шоковій терапії". Ми знаємо, що в короткій перспективі ситуація погіршиться. Але потім ми побачимо плоди наших зусиль", - таку заяву зробив Хав'єр Мілей, який переміг на нещодавніх президентських виборах в Аргентині, ще під час інавгураційної промови.

Зазначається, що глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва назвала обіцяні шокові заходи нового уряду "сміливими", зазначивши, що вони мають допомогти створити сприятливе середовище для зростання приватного сектора.

Уточнюється, що Аргентина заборгувала МВФ 44 мільярди доларів.

"Я вітаю ці рішучі заходи. Це важливий крок на шляху до відновлення стабільності та відродження економічного потенціалу країни", - заявила Георгієва.

З 2019 року Аргентина штучно підтримує вартість своєї валюти на високому рівні, суворо контролюючи її рух.

Раніше повідомлялося, що Зеленський запросив новообраного президента Аргентини відвідати Україну.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті