Більшість українців читають новини в соцмережах, телебачення втрачає популярність - опитування USAID-Internews

У 2023 році більшість українців (76%) отримують інформацію з соціальних мереж. Про це повідомила заступниця директорки Internews в Україні Оксана Майдан під час презентації "Ставлення українців до медіа та споживання різних типів медіа у 2023 р.: результати опитування USAID-Internews", - передає кореспондент "ОстроВа".

"Українці значною мірою покладаються на Telegram-канали для отримання новин під час війни. Опитування продемонструвало продовження тенденції до зниження споживання новин через телебачення. Більшість дорослих українців (76%) отримують новини з соціальних мереж", - повідомила вона.

За її словами, на сьогоднішній день Telegram залишається основною соціальною мережею для споживання новин, демонструючи значне зростання (до 72%).

Близько 40% респондентів переглядають новинні сайти, що робить їх другим за важливістю для українців джерелом інформації.

"Телевізійні канали втрачають свою популярність як джерело новин. Якщо в 2015 році 75% українців дивилися новини по телевізору, то у 2023 – 30%", - додала Оксана Майдан.

Опитування проводилося методом face-to-face, всього було опитано 3250 осіб.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті