Бойовики "Талібану" атакували прикордонний пост Ірану і заявили про готовність до повномасштабної війни

Бойовики руху "Талібан" атакували прикордонний пост Ірану на кордоні. Про це 27 травня повідомляє Associated Press із посиланням на лідерів талібів.

Зокрема, бойовики опублікували відео, на якому вони впритул підійшли до іранської бази в прикордонній зоні. Ватажки руху заявили, що "боротимуться з корумпованою Ісламською Республікою Іран з більшим ентузіазмом, ніж на війні проти Америки".

"Якщо старійшини дозволять джихад, ми скоро завоюємо Іран", - заявив один із ватажків.

В Афганістані на початку конфлікту звинувачують Іран - нібито саме їхні солдати першими відкрили вогонь. Йдеться про сутички в афганській провінції Німроз.

"Ісламський Емірат вважає діалог розумним способом вирішення будь-якої проблеми, негативні заходи та пошук приводів для війни не в інтересах жодної сторони", - додали там.

Іран же покладає відповідальність за конфлікт на афганську сторону. За словами іранських військових, сили талібів ініціювали напад із порушенням "міжнародного права та принципів добросусідства" і зустріли "рішучу і мужню протидію з боку прикордонників" Ісламської Республіки.

"Ми не визнаємо нинішніх правителів Афганістану і наполягаємо на необхідності створення інклюзивного уряду в Афганістані", - заявили в МЗС Ірану.

Причиною самого конфлікту є територіальні претензії країн - зокрема за права на водні ресурси.

Зазначимо, що Іран під час повномасштабного вторгнення росії в Україну підтримує окупантів, передаючи їм дрони-камікадзе "Shahed-136/131".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Талібан" підтримав росію в окупації Криму.

Статті

Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Всі статті