Без 8 Березня, Гагаріна та Шмідта. У Слов’янську та громаді перейменували понад 260 вулиць

Понад 260 вулиць, провулків і в'їздів перейменували у Слов'янській громаді на Донеччині в межах процесу дерусифікації та декомунізації. Відповідне розпорядження підписав голова МВА Вадим Лях. 

Так, у самому Слов'янську площа Комунарів змінила назву на площу ім. Михайла Петренка, станція Кожушко – на Машчермет. Бул. Пушкіна став бул. Лесі Українки, вул. Лозановича тепер називається вул. Національної Гвардії, вул. Л. Толстого – Івана Мазепи, вул. Шмідта – "Енеїди", вул. Менделєєва – Червоної калини тощо. 

Крім того, в місті з’явилися вулиці на честь загиблих українських військових – Романа Напрягла, Андрія Ременюка, Миколи Колосовського, Генерала Кульчицького, Геннадія Біліченка.

"Обговорення щодо перейменувань проходили онлайн, а голосування тривало близько місяця. Додатково було направляло лист до Українського інституту національної пам'яті щодо уточнення – чи підпадають під деколонізацію назви вул. Батюка, Короленка та пров. Краснодонський", – повідомили в міській адміністрації.

Зрештою дві зазначені вулиці залишилися незміними, а пров. Краснодонського перейменували, бо він "має походження російської імперської політики", згідно з відповіддю інституту.

Як повідомлялося, у Бахмутській громаді перейменували понад 130 вулиць з російськими назвами.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті