Байден заявив, що ЗСУ залишили Авдіївку через бездіяльність Конгресу США

Президент США Джо Байден 17 лютого зателефонував президенту України Володимиру Зеленському, щоб наголосити на готовності Сполучених Штатів і надалі підтримувати Україну напередодні дворічних роковин жорстокого вторгнення росії. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на адміністрацію,  Білого дому..

"Сьогодні вранці українські військові були змушені піти з Авдіївки після того, як українським солдатам довелося унормувати боєприпаси через скорочення запасів унаслідок бездіяльності Конгресу, що призвело до перших помітних успіхів Росії за останні кілька місяців", - ідеться в заяві.

Зазначається, що Байден наголосив на необхідності того, щоб Конгрес терміново ухвалив законопроєкт про додаткове фінансування національної безпеки для поповнення запасів українських сил.

"Президент Байден підтвердив сильну двопартійну підтримку в уряді США та серед американського народу суверенітету й територіальної цілісності України, а також необхідність покласти витрати на російський уряд, щоб притягнути його до відповідальності за свої дії", - наголошується в заяві Білого дому.

Нагадаємо, раніше у Байдена заявили, що Авдіївку можуть окупувати через брак артснарядів у ЗСУ.

Як повідомлялося, у Палаті представників США заявили, що пакет допомоги Україні проголосують не раніше середини березня.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті