Бабченко заявив, що СБУ відкрила проти нього кримінальну справу

Російський опозіційний журналіст  Аркадій Бабченко. який деякий час жив в Україні, потім виїхав до Ізраїлю, а наразі живе в Естонії, заявив, що СБУ відкрила щодо нього кримінальне провадження. Про це він пише 12 вересня на своїй стрінці у Твиттер.

"СБУ завела на мене справу. Кримінальне провадження. Кримінальне провадження. Орієнтування на мене висить у базі прикордонників. Наказ — перетину кордону не перешкоджати. Після пересечення - затримати і направити в Лук'янівське СІЗО", - написав Бабченко.

За його словами, на яких підставах відкрито цю "справу", він не знає, але припустив, що через "образу" президента України Володимира Зеленського у постах.

"Жодних інших варіантів бути просто не може. Я не резидент України, у країні не був уже чотири роки, бізнесу немає, майна немає. Тільки мої пости", - пояснив блогер.

Він пише, що "знав, що це станеться, але до останнього не вірив".

"І було в батька дві Батьківщини. І обидві його зрадили. Ну, що синку, допомогли тобі твої ляхи. Мені нема чого відповісти тепер на це питання", - пише у пості Бабченко, згадавши повість Гоголя "Тарас Бульба".

Додамо, що у СБУ поки не коментували цей пост Аркадія Бабченка.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті