Зеленський звільнив гендиректора "Укроборонпрому". Новим керівником стане директор заводу ім. Малишева

Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Юрія Гусєва з посади гендиректора "Укроборонпрому". Відповідний указ №357/2023 від 27 червня оприлюднили на сайті Офісу президента.

"Звільнити ГУСЄВА Юрія Веніаміновича з посади генерального директора Державного концерну "Укроборонпром" згідно з поданою заявою", – сказано в документі.

Як пише "Економічна правда" з посиланням на власні джерела, в уряді вирішили замінити нинішнього гендиректора "Укроборонпрому" на керівника харківського заводу імені Малишева Германа Сметаніна, але поки про це рішення ще не оголошували. Журналісти зазначають, що причиною цього став зокрема провал ракетної програми.

"Гусєв у ракетній програмі був не просто наглядачем як голова концерну, а безпосереднім координатором. Там завал. Є ще "дрон на тисячу кілометрів", але його ніхто не може знайти, де він і хто його випускає. А президент запитує: "Де ракети? Де дрони?", – цитує видання джерело з оточення Зеленського.

Напередодні "Укроборонпром" визнав проблеми з реалізацією ракетної програми, яку розробила команда цього концерну за дорученням президента. У підприємстві зазначали, що за рішенням гендиректора Гусєва підрозділи безпеки концерну в березні-квітні цього року провели перевірку для встановлення причин невиконання окремих заходів ракетної програми. Результати надіслали до Мінстратегпрому та Департаменту контррозвідки СБУ "для вжиття відповідних заходів".

Раніше повідомлялось, що "Укроборонпром" успішно випробував дрон із дальністю 1000 км.

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті