Зеленський домовився з Дудою про надання Україні нового потужного оборонного пакета

Президент України Володимир Зеленський під час переговорів у Варшаві домовився про надання Україні нового потужного оборонного пакета з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Про це повідомив "Interfax-Україна" 5 квітня.

"Обговорили зміцнення нашої армії. Це дуже важливо, – заявив Зеленський під час спільної пресконференції з Дудою у Варшаві. – Ми сьогодні обговорили й ухвалили рішення щодо потужного оборонного пакета, який посилить наших людей. Сьогодні ми – у Варшаві, але там – в окопах Бахмута, Мар'їнки, Авдіївки перебувають наші люди, справжні воїни, чоловіки, жінки, абсолютно сильні люди, яких ми, на жаль, через росію втрачаємо щодня".

Зазначається, що голова держави подякував польській стороні за рішення надати додатковий пакет військової допомоги, який, за його словами, посилить українських бійців і допоможе захистити їхні життя.

"Тому що вони ризикують своїми життями заради українців, але й заради майбутнього життя і ваших дітей, дітей Європи", – підкреслив український лідер.

Раніше повідомлялось, що, за словами Дуди, Україна та Польща готують новий договір, щоб громадяни обох країн не відчували кордонів.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті