Зеленський анонсував підписання двосторонніх безпекових угод із США, країною Балтії й двома країнами Північної Європи

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в травні - червні Україна вийде на підписання двосторонніх безпекових угод із США, однією з країн Балтії, а також з країнами Північної Європи, зокрема з Норвегією та Швецією. Про це Зеленський розповів в інтервʼю бразильським журналістам 20 квітня, запис якого він опублікуваву у своєму Телеграм-каналі.

"Що стосується двосторонніх гарантій безпеки - у нас вже їх девʼять. Наразі ми наближаємось до важливого договору зі Сполученими Штатами. Після того, як ми пройдемо Конгрес, а я вважаю, що ми все одно дотиснемо і пройдемо його позитивно, ми прийдемо до цієї потужної угоди зі США. ...Також ми можемо мати потужний результат щодо гарантій безпек у травні-червні. Думаю, що ми вийдемо на підписання не тільки зі США, а також на договори із Північними країнами Європи. Там потужна підтримка. Готуємося до Швеції та Норвегії", - сказав Зеленський.

За його словами, Україна також наближається до підписання безпекових угод з однією з країн Балтії - її можуть укласти вже у квітні.

Він наголосив, що в кожній із безпекових угод є не тільки військова підтримка: країни домовляються, зокрема, про гуманітарну, фінансову, енергетичну допомогу, а також підтримку у відновленні України.

"Весь цей обʼєм потужної допомоги є в двосторонніх угодах. Яскравий приклад Німеччини. Допомога розміром 7 млрд євро на рік - це дуже серйозна підтримка для України", - сказав Зеленський.

Раніше Естонія анонсувала підписання безпекової угоди з Україною і новий пакет військової допомоги.

Статті

Світ
11.06.2024
14:47

«Браун збирається вже в червні ввести в бій першу групу F-16». Російські ЗМІ про Україну

Мета колишня, підхід інший. Перефразовуючи Клаузевіца, можна сказати, що СВО - це продовження Мінських угод іншими засобами
Донбас
09.06.2024
18:14

"Як ми до такого докотилися? Боляче на ту «республіку» дивитися". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу більше нагадували збірку цитат і афоризмів. Автором брехливих і багаторазово повторених «крилатих виразів», типу «ми не напали - ми захищалися», була одна-єдина людина - російський диктатор Путін. Що...
Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Всі статті