Західні банки заплатили у російський бюджет у чотири рази більше податків, ніж до війни

Найбільші західні банки, що залишилися в РФ, заплатили понад 800 млн євро податків у 2023 році. Це вчетверо більше довоєнного рівня, - повідомляє Телеграм-канал "DW Главное" із посиланням на газету Financial Times.

Видання підрахувало, що сім найбільших європейських банків, які продовжують вести бізнес у РФ після початку повномасштабної війни в Україні, заявили про сукупний прибуток у розмірі понад 3 млрд євро за 2023 рік, що втричі більше, ніж у 2021-му. До цієї статистики включено німецькі Commerzbank і Deutsche Bank, а також австрійський Raiffeisen Bank International.

FT пише, що іноземні кредитори виграли, зокрема, від санкцій щодо російських банків. Вони позбавили їхніх конкурентів із РФ доступу до міжнародних платіжних систем і підвищили привабливість західних фінансових організацій для росіян.

Як повідомлялося, міністр фінансів США зробила "останнє китайське попередження" банкам Китаю щодо підтримки РФ.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті