За рік громадяни РФ купили у Грузії майже 7 тис квартир

Після початку російського військового вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року громадяни РФ купили у Грузії 6707 квартир. Це випливає із даних Міністерства юстиції Грузії, - повідомляє "Радіо Свобода".

За кількістю придбаних квартир росіяни випереджають громадян усіх інших держав - наприклад, громадяни Ізраїлю за той же період купили у Грузії 2563 квартири.

На думку експертів компанії Georealty, росіяни купують квартири не тільки для житла, але і як інвестицій – для подальшої здачі в оренду. Саме цим пояснюється те, що понад 500 громадян росії купили по дві та більше квартир на грузинських курортах, а також у столиці.

Після початку російського вторгнення в Україну, за різними даними, від 120 до 130 тисяч росіян переїхали до Грузії. Окрім іншого, купівля нерухомості дає їм шанс отримати в Грузії "вид на постійне проживання" - статус туриста дозволяє постійно проживати в країні лише 12 місяців.

Місцева опозиція, насамперед партія Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух", звинувачує правлячу партію "Грузинська мрія" у "потуранні припливу сотень тисяч росіян, які приїжджають до країни з незрозумілими та підозрілими цілями". Але, за визнанням уряду країни, а також економістів, саме процеси, що почалися після припливу до Грузії росіян, призвели до зростання ВВП Грузії на 10 відсотків минулого року.

За перші три місяці 2023 року росіяни зареєстрували в Грузії 5332 різні підприємства. Серед них 191 товариство з обмеженою відповідальністю, 8 неурядових організацій, а в інших 5133 випадках громадяни РФ реєструвалися як індивідуальні підприємці. За 2022 рік росіяни зареєстрували у Грузії майже 15 тисяч підприємств.

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті