Єрмак повідомив про нові санкції Великої Британії щодо експортерів військового обладнання в РФ

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що сьогодні уряд Великої Британії оголосив про запровадження нових санкцій щодо окремих осіб і груп, які займаються експортом військового обладнання в рф. Про це він пише 6 грудня у своєму Телеграм-каналі.

"Британія наклала санкції на підприємства з білорусі, Сербії, Туреччини, країн Азії. Зокрема, запроваджені обмеження щодо більш як 30 організацій, які підтримують військові дії рф в Україні", - зазначив Єрмак.

Зокрема, санкції запроваджені щодо білоруського АТ «Конструкторське бюро «Дисплей», сербської компанії AVIO CHEM, узбецької MVIZION, турецької Smart Trading Limited та Asia Pacific Links Limited, Sinno Electronics Co., Limited та Xinghua Co., Limited.

"Під санкції потрапили російські виробники зброї та імпортери оборонної продукції, а також 3 суб’єкти, які підтримують мережу ПВК «Вагнер», та 4 оператори суден «тіньового флоту», які Росія використовує для обходу накладених на нафтову галузь обмежень", - пише голова ОП.

Окрім цього, Британія включила до санкційного списку 31 фізичну та юридичну особу із рф, які пов’язані з розробкою та виробництвом БпЛА і частин ракет, а також імпортом і постачанням ключових електронних компонентів.

"Серед них люди, яких пропонувала покарати санкційна група Макфола-Єрмака, зокрема ті, хто дотичний до виробництва «Ланцетів». Приємно, коли результати роботи відображені в санкціях", - додав Андрій Єрмак.

Як повідомлялося, Велика Британія оголосила про зимовий пакет гуманітарної допомоги для України в розмірі 29 млн фунтів та спрямування ще 7,75 млн фунтів на посилення підтримки найбільш уразливих верств населення. 

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті