Ворог знов атакував об'єкти енергосистеми України. Знищено 26 БПЛА

Знищено 26 ударних БПЛА над Україною в ніч на 28 березня. Про це повідомив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук в Телеграм.

"У ніч на 28 березня 2024 року противник завдав ракетного-авіаційного удару по Україні із застосуванням трьох крилатих ракет Х-22 та протирадіолокаційної ракети Х-31П (з акваторії Чорного моря), зенітної керованої ракети С-300 (Донеччина) та 28 ударних БПЛА типу "Shahed-136/131" (район пусків Курська область - РФ, мис Чауда - Крим)", - написав Олещук.

Зазначається, що знищено 26 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131" у межах Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Як повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, ворог вночі на півдні України знову атакував об'єкти енергосистеми, намагався пошкодити і промислові об'єкти. 

"Атака та бойова робота тривали майже чотири години, і працювали ми за різними напрямками. Ворог заводив дрони і з Чорного моря, і через тимчасово окуповані території. Бойова робота була досить результативною. Що стосується Одещини, тут ворог намагався потрапити по об'єкту енергосистеми, але захисники відпрацювали бездоганно - збито обидва дрони, які заходили з моря саме на Одеську область", - сказала Гуменюк.

Раніше повідомлялось, що дві жінки поранено у Запоріжжі через нічну атаку "шахедів".

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті