Військові об'єкти в Криму та Чорноморський флот необхідно вражати з РСЗВ - Скибицький

Військові об'єкти в окупованому Криму та кораблі Чорноморського флоту РФ є одними із цілей для України, які потрібно вражати американськими реактивними системами залпового вогню, оскільки сьогодні Крим – хаб для росії для переміщення всієї техніки та озброєння. На цьому наголосив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибіцький 16 липня.

Він відповів на запитання, чи може Україна використовувати системи HIMARS та MLRS M270 для ударів територією Криму.

"В даний час Кримський півострів став хабом для переміщення всієї техніки та озброєння, що йде з РФ у південні райони нашої держави. Отже, перш за все скупчення військової техніки, боєприпасів та інших матеріалів, які зосереджуються в Криму, а потім прямують для забезпечення російських окупаційних військ", – проінформував представник розвідки.

За його словами, росія активно використовує Чорноморський флот для ракетних ударів по Україні. Насамперед, окупанти використовують "Калібри", фрегати, малі ракетні кораблі та підводні човни. Вони постійно несуть бойове чергування, чекають на команди, а потім виконують пуски.

"Тому це також одна з цілей, які необхідно уразити, щоб підтримувати безпеку наших громадян, наших об'єктів та України загалом", - зазначив Скибицький.

Як раніше повідомлялося, 16 липня рашисти запустили Україною шість ракет з району Каспійського моря: чотири були збиті.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті