В Україні запрацювала анонімна гаряча лінія психологічної допомоги для чоловіків

В Україні запрацювала анонімна та цілодобова гаряча лінія психологічної підтримки для чоловіків. Про це повідомив Фонд Організації Об'єднаних Націй у галузі народонаселення в Україні (UNFPA).

Ініціативу запустили за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, уряду Великої Британії у співпраці з громадською організацією «Інноваційні соціальні рішення».

Зателефонувавши за номерами 2345 (для абонентів Vodafone та Lifecell) або +38 (067) 752 23 45 (для абонентів Київстар), чоловіки зможуть отримати психологічну консультацію. Гаряча лінія працюватиме безкоштовно та цілодобово, персональні дані зберігатися не будуть.

Організатори зазначають, що через гендерні стереотипи або інші упередження чоловіки часто не звертаються за психологічною підтримкою. 

За результатами їхнього опитування серед чоловіків, 90% респондентів не мали досвіду звернення за професійною психологічною підтримкою у будь-якому вигляді. 

Водночас майже кожен третій українець перебуває у стані значного дистресу, при якому людина не в змозі адаптуватися до стресових ситуацій та спричинених ними наслідків.

Фонд ООН у галузі народонаселення є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами фонд працює у 150 країнах та територіях світу.

Як раніше повідомлялося, Великобританія прийняла рішення виділити 15 мільйонів фунтів на підтримку українців, які найбільше постраждали від війни.

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті