Протягом наступних 12 місяців аграріям буде необхідно 9 мільярдів доларів – УКАБ

Сільськогосподарським виробникам необхідне додаткове фінансування в обсязі близько 9 мільярдів доларів протягом наступних 12 місяців. Про це повідомляє асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

"Станом на початок липня на контрольованій території України досі знаходиться близько 20 млн тонн зерна та насіння олійних культур минулорічного врожаю, які підлягають експорту, – каже гендиректор УКАБ Роман Сластьон. – Тобто, близько 20% минулорічного врожаю досі нереалізовано".

Уточнюється, що урожаю 2022 року протягом маркетингового року буде реалізовано лише 30-35% обсягу збіжжя.

"Водночас внутрішні ціни на зернові та олійні культури знизилися на 40-50% порівняно до довоєнного рівня. Тобто, у вартісному вираженні надходження від реалізації цьогорічного врожаю за 2022/23 маркетинговий рік складе близько 20-25% від минулорічних", – зауважує Сластьон.

Підкреслюється, що на думку експертів УКАБ, аграріям для проведення збирання цьогорічного врожаю, виплат орендної плати власникам земельних паїв та посіву культур під урожай наступного року будуть потрібні додаткові гроші.

За оцінками експертів УКАБ, неможливість реалізувати продукцію на експорт та необхідність підготовки до посіву культур під урожай наступного року формує потребу в додатковому фінансуванні на суму близько 9 мільярдів доларів США.

Раніше повідомлялось, що врятувати врожай українським фермерам допоможуть ФАО і Японія.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті