В районі Авдіївки за останні тижні здалися в полон близько 80 окупантів

Близько 80 російських загарбників добровільно здалися в полон українським військовим за останні тижні в районі Авдіївки. Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону 4 грудня.

За його словами, війська РФ проводять активні піхотні атаки поблизу прифронтового міста, проте безуспішно. Сили оборони за минулу добу відбили тут 21 спробу штурму.

"За добу ворог втратив 429 осіб живої сили та 21 одиницю військової техніки. Ще декілька окупантів здалися в полон. Слід зазначити, що за останні три тижні на Таврійському напрямку такий вибір вже зробили близько 80 окупантів", - сказав Штупун.

Також він підтвердив інформацію про ліквідацію російських окупантів, які розстріляли українських військових на Авдіївському напрямку. Відкрито кримінальну справу щодо цього злочину.

"Триває відповідне розслідування, матеріали якого потім будуть передані до міжнародних інституцій, які займаються воєнними злочинами. Можу підтвердити, що в ході подальших бойових дій та група російських окупантів, яка вчинила цей злочин, перестала існувати", - зазначив речник.

Раніше голова Авдіївської МВА Віталій Барабаш повідомив, що ЗСУ ліквідували всіх росіян, причетних до розстрілу беззбройних воїнів біля Степового.

Статті

Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Всі статті