В МЗС Польщі акцентували на важливості допомоги Україні та нагадали, що ядерна зброя РФ під Кеніґсберґом може досягти Берліна

Росія загрожує країнам Європи, зокрема Польщі й Німеччині. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передає "Польське Радіо" 30 січня.

"Путін погрожував Польщі, Латвії та Фінляндії. А коли він погрожує якійсь країні, він робить це серйозно. Дуже часто ми не сприймали його належно. Тепер російські танки в Білорусі, Росія також перемістила туди ядерну зброю, а ядерна зброя під Кеніґсберґом, ракети "Іскандер" (які можуть переносити ядерні боєголовки. - "ОстроВ"), можуть досягти Берліна. Ми, в Польщі, відчуваємо загрозу від фізичної присутності російських танків за 250 км від нашої столиці. Мене завжди дивує, що у Німеччині цю тему не обговорюють", - сказав Сікорський.

Він наголосив, що саме тому є важливою допомога Україні.

"Ми маємо діяти швидко, тому що Україна перебуває під тиском, - зазначив голова МЗС Польщі. - Захід у двадцять разів економічно сильніший за Росію. Але Росія є лідером у виробництві боєприпасів. Ми повинні мобілізувати свої сили. Якби американці відмовилися від допомоги, ми б опинилися перед серйозною дилемою: або замінити Америку, тобто подвоїти наші зусилля, або дозволити Путіну завоювати Україну".

Раніше Данілов заявив, що у випадку затримки допомоги Заходу Україна готова продовжити атаки дронами власного виробництва.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті