В "ЛНР" розробляють "нормативно-правову базу", щоб спростити "аварійний" доступ до житла громадян України, які виїхали

Окупаційна влада "ЛНР" розробляє "нормативно-правову базу", щоб простіше було розкривати квартири і будинки громадян України, які виїхали з окупованої області. Про це повідомила "перший заступник міністра будівництва і ЖКГ ЛНР" Тетяна Буряк на засіданні "комітету НС ЛНР з будівництва, житлово-комунального господарства, енергетики, транспорту і зв'язку" 7 березня, пишуть окупаційні ЗМІ.

"У ЛНР розробляють нормативну правову базу, яка дасть змогу врегулювати питання доступу до житлових приміщень, власники яких відсутні, у разі виникнення аварійних ситуацій", - ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що раніше у квазіреспубліці діяла постанова "уряду ЛНР" "Про доступ до житла (житлового приміщення, житла) та іншого володіння особи, власники яких відсутні". Вона припинила діяти 31 грудня 2023 року у зв'язку з "інтеграцією республіки в законодавче поле РФ".

Раніше повідомлялося, що залишене жителями житло в Сєвєродонецьку заселяють "учасниками СВО" з сім'ями.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті