У Києві зафіксовано спалах COVID-19

За минулий тиждень у столиці на COVID-19 захворіло вдвічі більше містян, ніж на позаминулому. Про це розказала директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, повідомляє сайт Київської міської ради 25 липня.

"Є тенденція до збільшення кількості госпіталізованих, отже спостерігаємо збільшення випадків тяжкого перебігу хвороби", – зазначила Гінзбург.

За її словами, із 11 до 17 липня було зареєстровано 112 випадків захворювання, а з 18 до 24 липня – вже 245.

Вона зауважила, що таке стрімке підвищення рівня захворюваності за один тиждень влітку має насторожити та змусити вчергове згадати про заходи безпеки, насамперед про найефективнішу профілактику цієї небезпечної хвороби – вакцинацію.

"Хочу наголосити на тому, що навіть у найважчі для столиці дні з часів загострення військової агресії РФ комунальні заклади охорони здоров’я не припиняли процес вакцинації від COVID-19, – повідомила очільниця Департаменту. – Наразі в Києві працює 112 вакцинальних пунктів, тож кожен охочий може прийти до найближчого Центру первинної медико-санітарної допомоги або Консультативно-діагностичного центру та зробити першу, другу чи бустерну дозу. Продовжується також робота центрів масової вакцинації у торговельних центрах, а саме: в "Гулівері", "River Mall", універмазі "Україна" та інших".

Раніше повідомлялось, що в Україні дозволили другу бустерну дозу від COVID-19 певній категорії людей.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті