Уряди країн G7 наблизилися до конфіскації російських активів на користь України - ЗМІ

Останніми тижнями чиновники G7 активізували переговори про те, щоб передати Україні частину з приблизно $300 млрд, які перебувають у заморожених російських суверенних активах. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Financial Times.

"Члени G7 та інші держави, що особливо постраждали, можуть заарештувати російські суверенні активи як контрзахід, щоб спонукати Росію припинити агресію", - йдеться в документі уряду США для обговорення, який було поширено в комітетах G7 і з яким ознайомилася Financial Times.

"Хоча Вашингтон ніколи публічно не підтримував конфіскацію, останніми тижнями США приватно зайняли більш жорстку позицію, стверджуючи в комітетах G7, що є шлях до конфіскації активів "відповідно до міжнародного права", - сказано в публікації.

Як пише видання, "Казначейство США відмовилося від коментарів. Один з американських чиновників заявив, що Вашингтон веде активні переговори про використання російських суверенних активів і вважає, що для ухвалення рішення залишилося зовсім небагато часу". 

Нагадаємо, у США стверджують, що існує легальний спосіб конфіскувати активи РФ в інтересах України. 

Як повідомлялося, Зеленський обговорив із президентом Світового банку використання російських активів. 

Статті

Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Світ
13.06.2024
08:28

"Якщо війна йтиме так, як зараз, очевидно, що Україна програє". Огляд західних медіа

Тоді в майбутньому Росія розв'яже війну. Росія воюватиме з українськими технологіями, українськими солдатами, з іншого географічного положення. Тоді ми будемо у 1939 році. Зараз ми у 1938.
Луганськ
12.06.2024
11:23

Екологічна катастрофа, невідворотність покарання для колаборантів та проблеми луганських підприємців: больові точки Луганщини очима Артема Лисогора

Менше 50 – НЕ тисяч, а ОСІБ. Те, що кількість мешканців вільної території Луганщини обчислюється не ТИСЯЧАМИ ОСІБ, а ОСОБАМИ, складно пояснити навіть колегам-журналістам з інших частково окупованих регіонів України. Бо в це важко повірити...
Всі статті