Уряд Польщі підрахував всіх українських учнів в країні – їх майже 300 тисяч

Польський уряд нарешті підрахував усіх українських учнів, які навчаються в польських школах – їх уже понад 286 тисяч. Про це повідомляє "Польське радіо" з посиланням на статтю в газеті Rzeczpospolita.

У статті «Учень з України осів у Польщі» відзначено, що число українців у польських школах і дитячих садках є значно більшим, ніж раніше повідомляли Головне статистичне управління та Міністерство освіти і науки.

Понад 183 тисячі (183 461 учень) учнів з України приїхали до Польщі після того, як почалося повномасштабне російське вторгнення і вони мають статус воєнних біженців, а ще понад 100 тисяч (103 073) – це громадяни України, які не мають такого статусу, але проживали тут раніше. Загалом у польських закладах зараз навчається понад 286 тисяч (286 534) українських учнів, – такі дані оприлюднило Міністерство освіти і науки.

Rzeczpospolita наводить заклик, щоб новий уряд зацікавився і тими, хто знаходиться поза системою освіти. Це діти, які перебувають у Польщі, але не ходять до польської школи. «Ми не знаємо, хто користується дистанційною формою навчання, а хто зовсім перестав вчитися. Я хотів би, щоб новий уряд узяв на себе відповідальність, бо досі ми чули від міністра освіти, що це проблема України», – сказав голова неурядової організації – Центру громадянської освіти, доктор Єнджей Вітковський.

Як повідомлялося, польські фермери оголосили, скільки ще будуть блокувати пункт пропуску на кордоні з Україною.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті