Унаслідок обстрілу окупантами евакуаційного човна загинуло три людини, ще десять поранені - Херсонська ОВА

Унаслідок обстрілу російськими військами човна, на якому евакуювалися люди з лівого берега Дніпра, троє людей загинули, ще 10 дістали поранення. Про це у Телеграм повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Через обстріл човна, на якому евакуювалися люди з лівого берега, постраждали тринадцять осіб. Три мирні жителі загинули, ще десять дістали поранення, серед них двоє правоохоронців", - написав Прокудін.

"74-річний чоловік, коли ворог відкрив вогонь, власним тілом прикрив жінку. Росіяни розстріляли його в спину. Від отриманих поранень він загинув, лікарі не встигли йому допомогти...", - повідомив Прокудін.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, загалом у рамках рятувальної операції під Херсоном правоохоронці вивезли 21 людину.

"Практично всі - люди похилого віку, маломобільні. Це був великий ризик, але ми не могли залишити людей напризволяще. У результаті - підступний обстріл у спину", - написав він у Фейсбук.

Нагадаємо, раніше  голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що російські окупанти обстріляли човен з цивільними, які евакуювалися з лівого берега на Херсонщині

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті