Українці обвалили сервери онлайн-сервісу пошуку медпрепаратів через розширення перечня їх продажу за е-рецептом. МОЗ дав пояснення

В Україні з 1 квітня для придбання рецептурних лікарських препаратів буде необхідний електронний рецепт. Пресслужба Міністерства охорони здоров'я розвінчала головні міфи, пов'язані з цим нововведенням.

Головними побоюваннями українців стало те, що за рецептом тепер відпускатимуть усі ліки, а також що рецептурні ліки відпускатимуть тільки за е-рецептом.

"МОЗ не змінює перелік та умови відпуску рецептурних ліків. Усі ліки, які й раніше підлягали відпуску за рецептом лікаря, тепер можна буде придбати не тільки за паперовим, а й за електронним рецептом", - пояснили в МОЗ.

Окремо в МОЗ наголосили, що ліки можна придбати як за паперовим, так і е-рецептом, що є зручнішим, зокрема, і за умови регулярного прийому ліків.

Щоправда, варто зазначити, що ці нововведення вже викликали ажіотаж в українців, які обвалили сервери онлайн-сервісу пошуку медичних препаратів. Пов'язано це, зокрема, і з тим, що такі препарати, як "Німесил" та екстрені контрацептиви, є рецептурними, проте до цього в аптеках їх могли продавати "просто так".

Нагадаємо, що антибіотики в Україні продають тільки за рецептом уже з серпня минулого року.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті