Україна поверне додому мільйони українців, якщо матиме достатньо систем ППО - Зеленський

Якщо Україна матиме достатньо систем ППО, вона зможе повернути додому мільйони українців.Про це президент України Володимир Зеленський заявив у своєму виступі на Мюнхенській безпековій конференції 17 лютого, повідомляє Укрінформ.

"Дехто заявляв, що немає ефективної оборони від російських ракет. А ми точно знаємо, що Patriot та деякі інші системи ППО можуть збивати будь-які російські ракети. І якщо буде достатньо систем ППО в Україні, ми зможемо повернути додому мільйони українців, наших людей", - сказав Зеленський.

Він подякував усім європейським країнам за їхнє добре ставлення до українських біженців.

Зеленський також висловив сподівання, що українські біженці повернуться попри все додому, а влада України зробить все можливе для цього.

"І, звісно, наша економіка зможе відновити незалежність від зовнішньої підтримки", - додав він.

Нагадаємо, ЗСУ почали збивати "шахеди" лазерними "вампірами". 

Як повідомлялося, Зеленський повідомив про прибуття в Україну ще двох систем протиповітряної оборони, які "збивають усе". 

Також нагадаємо, що російські війська стали частіше використовувати балістичні засоби, які складніше збивати українській ППО. 

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті