Україна до кінця року отримає ще дві системи ППО Iris-T, але вони не останні

Протягом наступних півтора року кількість систем ППО Iris-T збільшиться в три рази, і їх загальна кількість перевищуватиме 10 одиниць. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник у ефірі телемарафону 20 травня.

"Станом на сьогодні ми маємо 2 системи Iris-T в Україні, 2, які були нам обіцяні ще минулого року, будуть доправлені до кінця цього року. Тобто ми матимемо 4 системи", - повідомив Мельник.

За його словами, в контракті, який був вкладений між компанією Diehl та урядом Німеччини, передбачене виробництво ще 4 систем Iris-T.

"Я сподіваюся, буде якраз 4, які зараз є, 4 обіцяні та 4, які нам вдасться отримати протягом наступних півтора року. Це буде великий крок вперед", - наголосив він.

Заступник міністра також наголосив, що під час розмови з керівником компанії, той запевнив, що попри інші замовлення, Україна - пріоритет номер один, а всі поставки Україні на першому місці.

"Ви бачите, росіяни намагаються виснажити нашу систему дронами, щоб ми використали дорогоцінні ракети. Так само і тут виробництво вдалося розширити. Тому я думаю, що незабаром не тільки Київ буде захищено, але й інші великі та менші міста України", - наголосив Мельник.

Нагадаємо, генерали Залужний і Міллі обговорили постачання Україні нових систем ППО, далекобійних снарядів та інших боєприпасів. 

Статті

Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Всі статті