Росія має багато військового ресурсу, але мобілізацію доведеться оголошувати - нардеп

Військового ресурсу в росії ще вистачить надовго, але питання з особистим складом вирішується проблематично. Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони й розвідки та депутат від "Слуга народу" Федір Веніславський в інтерв'ю Новини.LIVE, опубліковане 25 липня.

"У них більше питань виникає з людьми. Постійно триває прихована мобілізація. Зараз у Чечні формуються полк із 2 тисяч осіб. Один батальйон вже сформований, проходить бойове злагодження, і в серпні його мають перекинути до нас. У різних регіонах рф формуються так звані добровольчі загони. Окрім того, воюють приватні військові кампанії", - сказав він.

Наразі росія має близько 40 тисяч вбитих і приблизно 150 тисяч поранених — загалом втрати, в тому числі й санітарні, становлять до 200 тисяч осіб. Але оскільки росіяни повністю зазомбовані пропагандою, ресурсу на війну у них вистачить.

"Причому ті аналітики, які спочатку підтримували, як вони кажуть, "спецоперацію", зараз вважають, що росія перебуває в стані цуцвангу. Це коли кожен наступний крок погіршує ситуацію в самій країні. Вони намагалися залучити Китай, але той дистанціюється, особливо після нещодавніх заяв про певне миротворство. Чим більше у росії буде втрат, тим скоріше наступатиме отверезіння. Але поступове", - вважає Веніславський.

На його думку, 200 тисяч втрат за 4 місяці війни для росії - це великі втрати.

"Це дуже великі втрати, але запас є. Наприклад, танки Т-62 ніби і старі, але вони закопують їх у землю, навколо споруджують укріплення — і все. У цих танків хоч і стара, але досить точна гармата, і це вже проблема для наших збройних сил. Люди поки є, але я думаю, що мобілізація у росії неминуча. У путіна немає іншого виходу. І треба визнати — охочі воювати є. Головне ж пропаганда, яка каже, що росія на території України воює з усім колективним Заходом", - пояснив депутат.
Він також прокоментував питання про мобілізацію в росії.

"У росіян уже зараз є проблеми із поповненням особового складу. Наприклад, у Донецькій і Луганській областях техніка є, а особового складу не вистачає. От вони відвели 23 батальйони на відновлення. Тому протягом 2–3 місяців путін змушений буде оголосити мобілізацію в росії. Особливо, коли з нашого боку розпочнеться активна фаза контрнаступу", - зазначив Веніславський, додавши:

"Війна проти України і так повномасшабна, рф кинула до нас усе, що мала і має. Але для того, щоб мобілізація принесла певні результати, вона має бути планомірною, а підрозділи мають пройти бойове злагодження. Ми осторонь теж не стоятимемо, плани є", - акцентував член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони й розвідки.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті