У росії за підтримки міноборони створюють "агітбригади", які допомагатимуть "спільній справі"

Міністерство культури РФ разом із міністерством оборони створюють агітаційні бригади. Про це повідомила міністр культури Росії Ольга Любімова 28 лютого, пише DW.

"Десь треба хлопців на реабілітації відвідати, десь із великим концертом, десь виступити на площі, десь поїхати до регіонів", - повідомила Любімова, зазначивши, що робота з міноборони "йде постійно та злагоджено".

Любімова не назвала імен артистів, сказавши, що вони самі просять дати їм можливість "взяти участь, допомогти "спільній справі тим, що вміють і люблять робити вони".

Російські ЗМІ вже повідомляли, що у військові частини, де навчали мобілізованих, почали виїжджати агітаційно-пропагандистські бригади. За словами одного із співрозмовників видання, такі бригади мали займатися "підняттям бойового настрою" призовників і складалися з лектора товариства "Знання", представника "Бойового братства", федерального депутата та творчого колективу.

Про створення найпопулярнішої з таких груп - агітбригади "Русского радио" - було оголошено ще 28 вересня 2022 року. До її складу мали увійти гурт "Земляни", Григорій Лепс, Микола Басков, Поліна Гагаріна, Олег Газманов, Лариса Доліна та інші. З того часу агітбригада встигла виступити у військовому шпиталі, військовій частині, на мобілізаційному пункті та в інших місцях, пише "Нова газета. Європа".

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті